Recuperare de date

Recuperare de date

Recuperare de date

Daca, din neatentie, ai pierdut fisiere importante, prin stergere accidentala sau în urma formatarii computerului, noi dispunem de toate instrumentele necesare pentru recuperarea acestora, în aceeasi structura logica si cu acelasi continut.

Ai intrat în fibrilatii, când ai constatat ca hard disk-ul tau s-a defectat, iar datele stocate pe el par compromise… Linisteste-te, nu ai nevoie de un defibrilator, ci de serviciile specialistilor nostri în recuperare de date. Forumurile de specialitate abunda în sfaturi cu privire la modalitatile în care pot fi recuperate datele de pe hard-urile deteriorate. Cel mai adesea, ni se recomanda, drept solutie miraculoasa, schimbarea placii electronice a disk-ului defect cu una identica si… gata, problema se rezolva. Ideea prinde foarte bine mai ales daca este completata cu remarca “de ce sa dai o groaza de bani unei firme specializate în recuperarea de date, când poti rezolva de unul singur , mult mai ieftin?”.

În realitate, însa, lucrurile stau cu totul altfel. Posibilitatea schimbarii partii electronice a disk-ului a devenit doar un mit, în momentul în care producatorii de astfel de componente au început sa scrie informatii unice pentru fiecare disc în placa electronica. Aceasta operatiune face de-a dreptul imposibila înlocuirea placii distruse. Mai mult, deteriorarea totala a placii electronice sau lipsa acesteia compromite orice încercare de recuperare a datelor în cazul disk-urilor Seagate din noua generatie si creste dificultatea recuperarii informatiilor de pe disk-urile Western Digital. Exista situatii, în care tentativele de pornire a disk-ului defect cu o parte electronica provenita de la un disk identic se soldeaza cu distrugerea totala a suportului în cauza. Explicatia este aceea ca, în timpul procedurii de initializare a disk-ului, neavând partea electronica originala, acesta sa scrie informatiile din zona de firmware la cu totul alte adrese decât cele corecte.

O alta problema, des întâlnita, este aceea în care, în urma diverselor socuri mecanice(bruscarea laptop-ului in timpul functionarii, disk-ul extern este trantit sau lovit, etc.) hard-ul continua sa functioneze o perioada de timp dupa care se defecteaza iremediabil. Asadar, nu mai pierdeti timpul în cautarea placilor electronice similare. Adresati-va firmei noastre pentru a putea recupera datele în conditii de maxima siguranta si confidentialitate.