Curatare componente

Curatare componente

Curatare componente

Paraful este cel mai de temut dusman al computerelor noastre. Daca este lasat sa se odihneasca în voie pe suprafata componentelor electronice, te poti trezi cu daune importante. Placa de baza, spre exemplu, poate fi pusa în scurt-circuit. Suntem experti în astfel de operatiuni de cleaning. Apeleaza cu încredere si prelungim viata computerelor tale!

Elementele hardware care necesita curatarea sunt:

Stiati ca toata partea grafica a unui sistem computerizat este sustinuta de placa video? Curatarea acesteia în deplina siguranta necesita utilizarea unui spray cu aer comprimat. Exista însa si aici un secret care trebuie respectat cu sfintenie. Nu apropiati jetul de aer prea mult de suprafata placii video, pentru a nu risca sa rupeti elementele electronice aflate în componenta acesteia.

Elementul principal de procesare este placa de baza, pe care sunt conectate toate celelalte componente. Racirea acesteia se poate realiza cu ajutorul unui radiator aplicat deasupra chipset-ului. Pentru o curatare cât mai eficienta, folosim un jet de aer rece, dar având întotdeauna grija sa se pastreze distanta optima.

Inima cumputerelor noastre o reprezinta procesorul, unitatea care prelucreaza toate informatiile. Ca orice motor turat la maximum, procesorul are nevoie de o racire pe masura, care este asigurata de un radiator . Atentie marita, atunci când curatati turbina ventilatorului!

Am ajuns la sursa, componenta electronica ce distribuie judicios energia electrica, în functie de necesarul fiecarui consumator hardware. Conceptul si modalitatea de racire difera de la o sursa la alta, pe criteriul capacitatii energiei electrice emise. Curatarea acesteia, pe suprafata interioara si exterioara a carcasei, se poate realiza cu o cârpa din microfibra, în timp ce pentru partea electronica se recomanda utilizarea unui suflu domol de aer.

Întrucât conditiile de accesibilitate sunt optime, iar desfacerea carcasei poate cauza pierderea definitiva, hard disk-ul si unitatea optica pot fi curatate numai la exterior, cu o cârpa moale.

Memoria RAM(Random Acces Memory) este o unitate electronica volatila, cu rol în prelucrarea informatiei înainte de a ajunge la procesor. Este interzisa curatarea acesteia cu ajutorul unei cârpe. Modalitatea optima de îndepartare a impuritatilor o reprezinta orientarea unui suflu slab de aer catre partea electronica.

Specialistii ENUE te scutesc de eforturi si de riscurile aferente. Apeleaza cu încredere si pentru astfel de operatiuni murdare.

La noi, procesul de curatare implica schimbarea pastei termoconductoare, eliminarea prafului din carcasa, de pe radiatoare si ventilatoare, verificarea temperaturilor plus testul de stabilitate. Singurele urme acceptate ca rezultat al interventiei noastre sunt cele de pe capetele suruburilor. Fara zgârieturi, fara tastaturi umflate, fara urme de surubelnita la încheieturi, fara carcase deformate, fara suruburi trecute prin placa de baza. Îl primesti înapoi asa cum l-ai lasat, dar curatat!